Частната компания Blue Origin обяви, че следващият ѝ полет ще се

...
Частната компания Blue Origin обяви, че следващият ѝ полет ще се
Коментари Харесай

Blue Origin ще изведе дъщерята на Алън Шепърд в космоса

Частната компания Blue Origin разгласи, че идващият ѝ полет ще се състои след броени дни - на 9 декември. По-интересно обаче е, че ракетата New Shepard ще изведе дъщерята на Алън Шепърд в космоса.

 

Припомняме, че Алън Бартлет Шепърд е американски астронавт, който през 1961 година става първият американец, пътувал в космоса. Десет години по-късно, той става и петият човек, стъпил на Луната, като пълководец на Аполо 14.

 

Лора Шепърд Чърли ще се качи на борда дружно с още петима пасажери. Сред тях е и ководещият на Good Morning America Майкъл Страхан. Другите пасажери са шефът на Voyager Space Дилън Тейлър, инженерът и вложител Евън Дик, специалистът по рисков капитал Лейн Бес и детето му Камерън Бес, което пък ще бъде първият стриймър от Twitch, който ще излети в космоса.

 

Стартът на задачата е плануван за 10 часа сутринта локално време, като предаването онлайн на уеб страницата на Blue Origin ще стартира 90 минути по-рано. Този 19-ти полет на New Shepard може да се смята за утешителна премия след несполучливия иск на компанията на Ричард Брансън, оспорващ контракта на НАСА за лунен уред със SpaceX, разясняват експерти.

 

Още вести от света на технологиите са налични в графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР